یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 329474
۲۵ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۱
خبر گزاری حوزه

رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی با تاکید بر این که فرهنگ در ذیل و حاشیه اقتصاد و سیاست نیست، گفت: فرهنگ روح حاکم بر اقتصاد است و همانند هوا و اکسیژن، چه بخواهیم و چه نخواهیم استنشاق می شود.

حجت الاسلام والمسلمین قوامی، رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، بر لزوم شعار "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" و توجه مردم و مسولین به این دو مقوله مهم تاکید کرد.

وی با اشاره به نامگذاری دهه چهارم انقلاب از سوی مقام معظم رهبری به نام  "دهه پیشرفت و عدالت"، گفت: در سال های اخیر، معظم له تاکید ویژه ای بر روی مسائل اقتصادی داشته اند و در تمام نامگذاری ها به مسئله اقتصاد توجه شده است، اما به خوبی اهداف مد نظر ایشان محقق نشد. امسال نیز ایشان اقتصاد و فرهنگ را در کنار هم مطرح کردند تا اهمیت این دو مسئله به خوبی نمایان شود.

رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی با اشاره به دغدغه های مقام معظم رهبری در عرصه های مختلف مخصوصا فرهنگ، خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار سال گذشته با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، نگرانی خود را از اوضاع فرهنگی کشور ابراز داشتند و از همه مسولان و نهاد های فرهنگی کشور خواستند تا در این باره چاره اندیشی کنند.

وی با تاکید بر این که فرهنگ در ذیل و حاشیه اقتصاد و سیاست نیست، تصریح کرد: فرهنگ روح حاکم بر اقتصاد است و همانند هوا و اکسیژن، چه بخواهیم و چه نخواهیم استنشاق می شود.

نقش حوزه در تبیین فرهنگ اسلامی

حجت الاسلام والمسلمین قوامی با اشاره به نقش حوزه های علمیه در تبیین فرهنگ اسلامی، ابراز داشت: حوزه علمیه نقش محوری در تدوین و تبیین فرهنگ سالم و برآمده از متن آموزه های اسلامی برای جامعه دارد و باید با تمام توان، برای تحقق منویات مقام معظم رهبری به میدان آید، چرا که اگر حوزه وارد میدان نشود از دیگر ارگان ها انتظاری نخواهد بود.

انتقاد ازکم توجهی مسولان به مقوله فرهنگ

رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی همچنین با انتقاد از عدم توجه کافی مسئولان فرهنگی کشور به مسئله فرهنگ و تهاجم همه جانبه دشمنان اسلام و انقلاب، تاکید کرد: متاسفانه علی رغم تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر مقابله با جنگ نرم و شبیخون فرهنگی دشمن، برخی از مسئولین و نهادهای فرهنگی، انگیزه و عزم جدی برای مقابله با هجمه فرهنگی را ندارند که باید هرچه سریع تر این افراد متوجه خطا و کم کاری خود در این عرصه ها شوند و افراد توانمند و دلسوز با ورود به عرصه، به ایفای نقش بپردازند.

حجت الاسلام والمسلمین قوامی تصریح کرد: منویات و تدابیر رهبر معظم انقلاب در اصلاح فرهنگ جامعه بسیار راهبردی و اساسی است و همان گونه که ایشان فرمودند فرهنگ دارای سه لایه اعتقاد، ایمان و ارزش های اخلاقی است و اگر کسی بخواهد در مقوله فرهنگ به خوبی کار کند، باید به این لایه ها توجه جدی داشته باشد تا بتواند به تبیین فرهنگ اسلامی بپردازد.

راهکار اصلاح فرهنگ جامعه

این محقق حوزوی با اشاره به این که عرصه فرهنگ نیازمند تلاش جدی و مستمر و البته بلند مدت تمام نیروهای متخصص و ارزشی است، ابراز داشت: بدون تلاش و کار مستمر، اصلاح فرهنگ جامعه امکان پذیر نیست.

رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی در پایان گفت: طلاب و مبلغین می توانند براساس آموزه های دینی و همچنین توجه به مقوله اقتصاد مقاومتی که سیاست های آن از سوی رهبر معظم انقلاب اعلام شد، آرام آرام فرهنگ عمومی جامعه را اصلاح کنند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha